Bids‎ > ‎

Questions & Answers pertaining to District Wide Network Switch Replacement RFP dated 1-9-19

  1. QUESTION: Is there a bid meeting or walkthrough?  I want to make sure I do not miss any mandatory meetings.  

ANSWER: No

 

    2. QUESTION:  Is the district looking for installation services or just hardware licensing?

 

ANSWER:  See question #5 for clarification.

 

    3. QUESTION:  Is the district seeking ERate funding for the SLA based service  

          agreement? I ask because funding for management of internal connections has  

          become more compliant in recent years.

 

ANSWER:  The district is not seeking bids for management of Internal Connections.  On

           the Form 470 we did list BMIC and MIBS because at times USAC considers some of the

           software SKUs to include either or both of these services.

   4. QUESTION:  Will the district need any cabling?

 

ANSWER:  No

 

   5. QUESTION: Can you please tell me if the below RFP’s require installation or not.

 

 

ANSWER:

a.) District Internet Access Elementary Schools RFP:  The District
currently has internet access at all schools so whatever equipment that is required to provide internet services from your business to our schools.

b.) District Wide Access Point Licensing RFP: Just licensing is required.

c.) District Wide Elementary SAU and High School Firewall Licensing RFP: Just licensing is required.

d.) District Wide Network Switch Replacement Middle: Yes, installation is required.

e.) Middle School Firewall Upgrade RFP:  No, installation required.

 

       6. QUESTION:  Can you please confirm the contract term will begin July 1, 2019

           through June 30, 2020? You have the following dates listed: April 1, 2019 through

           September 30, 2020 which does not follow the ERATE term.


ANSWER:  With regard to Category 2 USAC allows the earliest possible purchase date

for product to be April 1, 2019.  We are given until September 30, 2020 to have all

product purchased installed.  These dates refer to those USAC guidelines.

 

     7 . QUESTION: Regarding the bid titled “District Wide Network Switch Replacement”
           Will the district need SFP modules, stacking cables, fiber cables, or any other          

           accessories? Will the district need configuration and installation services for the new    

           switches?

ANSWER: Yes...This is a complete Installation of the switches including any required hardware, cabling, modules etc.

 

     8. QUESTION: Each proposal has a column “Percentage of SKU that is Considered

           E-Rate Eligible”.  In the District-Wide Elementary Firewall proposal, all of the fields are    

          populated with 50%  In the District-Wide Network Switch proposal line 1 is populated

          with 100% while the remaining lines are blank. In the Middle School Firewall and  

          District-Wide Access Point proposals all of the fields are blank. Do you fill these in with

          the rate USAC granted you?


ANSWER: For the “Percentage of SKU that is Considered E-Rate Eligible” bidders should insert the percentage of a particular SKU that is considered to be eligible for support.   Some SKUs provide functionality that is not deemed eligible for E-rate support. Bidders should work with the manufacturer of the equipment to determine the E-rate eligibility of each SKU being bid.   Bidders should insert the E-rate eligibility percentage that was negotiated between the manufacturer and USAC. For example, Cisco’s E-rate website (https://www.ciscoerate.com) indicates that the LIC-MX84-SEC-3YR is 50% eligible for support.   The district entered in this percentage in some instances where it could be discerned, but not in every field.

 

  9. QUESTION: The Middle School Firewall, District-Wide Network Switch and District-Wide

           Access Point proposals all ask for 5-year licenses, But the District-Wide Elementary

           Firewall RFP is requesting 3-year licenses. Is that correct or a typo?  Should they all be

           5-year?


ANSWER:  This is correct. The district is seeking five year licenses for the District-Wide Network Switch and District-Wide Access Points and three year licenses for the Middle School Firewalls.

.

 10. QUESTION:  Are you looking for Cisco Meraki switches?  We are an Adtran dealer so I

        want to make sure they will accept before I spend a lot of time on this.

   

ANSWER:  Yes, please refer to the RFP for the specific specs listed.


 


Comments